Kassa

0

Stonelink is dé goedkoopste online webshop voor natuursteen, keramische tegels en parket!

phone-icon +32 (0)492 727 623

Basalt en Porfier

basalt-outdoor

Basalt stenen worden gevormd door magma. Magma kan je het best omschrijven als een heet en vloeibaar gesteente. Magma bevindt zich diep in de aarde en probeert via zogenaamde ’zwakke plekken‘ in de aardkorst het aardoppervlak te bereiken. Daar baant de magma zich via spleten in de grond of door spectaculaire vulkaanuitbarstingen een weg naar buiten. Door contact met lucht en/of water koelt het magma snel af en wordt het weer gesteente. Dit gesteente noemen we basalt.

De meeste soorten (maar niet alle) zijn weinig poreus en zeer hard en daardoor bijzonder goed geschikt als terrastegel. De basalttegels zijn overwegend grijs van tint en zeer strak van kleur. Basalt past dan ook uitstekend bij een moderne, minimalistische stijl.

Ook porfieren zijn zeer harde, slijtvaste en drukbestendige stollingsgesteenten. Ze worden vaak gekenmerkt door de aanwezigheid van kleine en grote kristalvorming in de steen. Door hun kwaliteit worden porfieren vaak gebruikt als bestratingssteen (voetpaden en kasseien/kinderkoppen). 

Toon Filters
4/4 producten